Balansen mellan fruktighet & elegans möts i harmoni i denna champagne med en härlig finish av aprikos. Voirin Jumel har tillverkad kvalitetchampagne sedan 1945. Fjärde generationen sköter nu om vingårdarna.
Fruktdriven, fin bubblande mousse, hintar av jäst & bröd. Delikat fruktig, ren och behagligt torr. Detta vin är frukten av samarbetet mellan två stora vinodlingsfamiljer: Mann-familjen, som har odlat vin sedan början av 1600-talet, och Barthelmé-familjen, nuvarande ägare, som har odlat vin sedan 1654.
Fruktigt och mycket friskt med inslag av lime, krusbär & örter. En härlig mineralitet känns i både näsa och gomsegel. Enligt lag ska en crémant legat minst nio månader på sin jästfällning innan degorgering. Denna sötnos har tillbringat så mycket som 36 månader på jästen innan degorgering. ”Zéro dosage” så klart!
Öppen fruktig doft med inslag av päron, citrus och vita blommor. Smaken är medelfyllig, fruktig, torr med krispig syra och klingande avslut. Marchesi Mazzei passion för terroir och tradition kombineras med innovativa metoder, vilket resulterar i viner med en unik karaktär och enastående kvalitet.
Öppen fruktig doft med inslag av päron, citrus & vita blommor. Smaken är medelfyllig, fruktig & torr med krispig syra & klingande avslut.
Mogen doft, först full av blommor och fortsätter sedan att avslöja sina fruktiga aromer med söta, milda dofter. Den här Chablis producenten är något utöver det vanliga, med en vingård som är en av de äldsta i området.
Fruktig mogen lime och grapefrukt. Frisk och fyllig av gul persika och aprikos med inslag av mineral. Mann-familjen, som har odlat vin sedan början av 1600-talet, och Barthelmé- familjen, nuvarande ägare, som har odlat vin sedan 1654.
Expressiv doft med karaktäriska Bordeaux-toner av röda & svarta körsbär, svarta vinbär, mocka & delikat ek. Redan 1840 startade Pierre Dourthe vinhandlarverksamhet i Bordeaux. Sedan dess har företaget stannat inom familjen.
Bärig doft med inslag av skogshallon, körsbär, fat, kanel & apelsinskal. Smaken är medelfyllig, balanserat elegant med silkeslena tanniner. Historien inleds för mer än 300 år sedan med Jean Loron i byn Chénas, i hjärtat av de branta sluttningarna i Beaujolais
Rund & välbalanserad med klassiska aromer av mörkröd frukt, plommon, lakrits och peppar följt av en lätt rostad ton från ekfaten. I smaken är vinet komplext Fylligt med en snygg balans mellan tanniner & frukt. Cave de Tain börjar sin historia 1933.
Mycket uttrycksfull, den erbjuder aromer av blommor (ros), tobak och skogsfrukter. Elegant och sammetslen. Domaine de la Ville Rouges läge gör att skörden inte kan göras maskinellt utan måste ske för hand.
Öppen fruktig doft med kryddig smak, inslag av fat, mörka körsbär, salvia, plommon, choklad & vanilj. Vincooperativet Cantina Valpolicella Negrar startades den 23 augusti 1933. Idag består kooperativet av 230 odlare som förfogar över en areal om 600 hektar.
Uttrycksfull, aromatisk doft med inslag av viol och mörka körsbär. Smaken är fylligt fruktig med mörka bär, inställsam syra & lång eftersmak bestående av mogen röd frukt. Farmen ligger i La Morra med sin unika terroir bestående av kalksten & lerjordar.
Nyanserad & koplex kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mogna jordgubbar, tobak, kanel, rosor, körsbär, nötter, pomerans & svart te. Ägaren Davide var med i filmen 'Barolo Boys - the Story of a Revolution'. Filmen handlar om ett gäng unga vinmakare som var med och förändrade och moderniserade Barolo under 1980- och 90-talet.
Djupt rubinröd färg. Aromer av körsbär & plommon som leder till toner av läder & tobak. Stor & djup i smaken rik på frukt & smidiga tanniner. Avslutas med en lång finish där vi finner en fin mineralton. Fontodi ligger i hjärtat av Chianti Classico
Fruktig doft med inslag körsbär. örter & fat. Medelfyllig, frisk smak med mjuka tanniner, inslag av mörka körsbär & choklad. Idag är det 24 generationens Mazzei, bröderna Filippo och Francesco som driver produktionen. De hela började redan 1398.
Läcker doft med sötaktig mörk bärfrukt & fin rostad fatton, inslag av svarta vinbär, mörka körsbär, plommon & mörk choklad. Det naturliga valet för introduktion av ”Super Tuscany viner”
Frisk och rödbärig nebbiolo med balanserad syra av röda körsbär, nypon & rosor. Rakryggade fattoner & en kryddig avslutning Sagace är ett samarbete mellan framstående vinbönder från Barolo och den svenska importören Pompette. Vinodlaren Scarzello räknas som en av Piemontes mest anrika vinproducenter, medan vinmakaren Gian Luca Colombo representerar områdets yngre generation.
Bärig, ungdomlig smak med inslag av jordgubbar, körsbär, hallon & örter. Vinet har hög klunkbarhet kan vi lova. Antonio Camillo har 6 hektar vinmark i sina gamla barndomstrakter i södra Toskana, nära gränsen till Lazio.
Ölet är bryggt på pilsnermalt samt flera tyska humlesorter för att få fram en välbalanserad, ljus lager. För länge sedan i den djupa småländska skogen fanns en man som bryggde ett ovanligt gott öl. Sägnen säger att ölet tappades på ett speciellt fat och när bryggaren själv skulle hälla upp en öl så gick han till just detta fat, nämligen fat nummer 21. 495
Cascadehumlens fruktighet och nyanserade beska ger med vår pilsnermalt en balanserad öl med fyllig eftersmak. Varje öl är en hanverksprodukt, bryggd med extra omsorg av förstklassiga råvaror. Ett öl för den verkliga ölälskaren.
Maltig, nyanserad smak med inslag av rågbröd, apelsin, örter, halm och honung. Landsort Lager har fått sitt namn av fyren i Nynäshamns ytterskärgård. Denna ljusa, välsmakande lager går hem såväl i storstaden som på landsorten.
Nyanserad, maltig smak med inslag av aprikos, apelsinskal, honung och örter. Den första öl som Nynäshamn bryggde (1997) kontinuerligt och är idag vår mest säljande produkt. Namnet Bedarö Bitter kommer från ön utanför Nynäshamns hamn.
Rund och torr maltig smak. Inslag av torkad frukt, sirapslimpa, örter, apelsin och knäck. Bryggs med honung och rårörsocker.
Nyanserad, maltig smak med rostad ton, inslag av pumpernickel, kaffe, mörk choklad, apelsinskal och lakrits.
Stor frisk och fruktig doft med inslag av gröna äpplen och honung. Smakrikt, elegant öl med bra beska. Inslag av honung, äpplen och gröna örter. Lång eftersmak med bra beska och frisk citruston. Duvel kallas även ölets champagne då bubblorna och moussen kan liknas med den ädla drycken
Fruktig smak med inslag av vetebröd, citron, korianderfrö och jasminris. Hoegaarden White bryggdes ursprungligen av munkar för 600 år sedan. Det som är sagt om Hoegaarden-munkarna, är att de var de första som uppfann det unika receptet för veteöl runt 1445.
Kvalitets must gjord från fallfrukt. Rinkaby Gård beläget 27,7 kilometer från vår dörr på Allbogatan 17 producerar en underbart härlig must som kan njutas för sig själv eller till maten.